2024. május 15. - Zsófia, Szonja

MSZP-frakcióülés Tapolcán

A Magyar Szocialista Párt pénteken Tapolcán kezdődött kétnapos frakcióülésének első részében Gyurcsány Ferenc értékeli az elmúlt időszakot és részletes programot ad a következő fél évre. Erről maga a pártelnök-miniszterelnök beszélt az MTI-nek, miután a V
2007. szeptember 7. péntek 13:16 - Hírextra

Nyitóbeszédemben arról szólok majd, hogy következő hónapokban mit kell csinálnia a kormánynak, a kormány mögött álló pártoknak és mit kérek a képviselőktől - jelentette ki Gyurcsány Ferenc a távirati irodának.

A szocialista pártelnök hozzátette: a következő fél évre nagyon részletes programot próbál adni, amely a ciklus feléig, 2008 közepéig mutat, "jó néhány kérdésben azon is túl.

Az MSZP zárt ajtók mögött zajló tanácskozásán Gyurcsány Ferenc után Szili Katalin házelnök szólal fel, ő elsősorban az őszi parlamenti munkáról beszél majd. Ezt követően egész délután politikai vita lesz, szintén zárt ajtók mögött.

Bár a frakcióülést elkezdték, egyelőre nem érkezett meg a helyszínre Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter, valamint Hiller István, az oktatási tárca vezetője. Veres János pénzügyminiszter jelenleg az SZDSZ-frakcióülésén tartózkodik Veszprémben, onnan jön át Tapolcára.

A képviselőcsoport második, szombati ülésnapját Lendvai Ildikó frakcióvezető beszéde nyitja meg, majd több vezető politikus is felszólal. Lendvai Ildikó korábban az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy négy feladatot biztosan megtárgyalnak: az egészségügyi szolgáltatások javítását, a "leszakadók" felzárkóztatását az oktatásban, a 2009-2010-re vonatkozó gazdaságélénkítési lépéseket, illetve a politikai agresszió, a radikalizmus kérdését.

Részletesen megtárgyalják majd a képviselőcsoport és a parlament munkarendjét. Lendvai Ildikó azt mondta, az ülésre meghívták a kormány valamennyi szocialista miniszterét, akik a tárcájuk szakterületéhez tartozó frakció-munkacsoportokkal tárgyalnak. Az MTI úgy tudja, a szocialista miniszterek közül biztosan nem vesz részt a frakcióülésen Göncz Kinga külügyminiszter és Gráf József agrárminiszter.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását