2024. május 2. - Zsigmond

Lemondott a nyíregyházi kórház főigazgatója

Az intézményfenntartó Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Közgyűlés vezetői szerint nem volt politikai indíttatása a lemondott nyíregyházi kórház főigazgatója ellen kezdeményezett vizsgálatnak, s az önként távozott Pintérné Gönczi Ágnes ügyét korr
2007. szeptember 7. péntek 16:32 - Hírextra

Fülöp István, a közgyűlés fideszes elnöke, a párt országgyűlési képviselője elmondta: a lemondott főigazgató ellen egy névtelen levél alapján június 7-én indított vizsgálat csak kisebb, fegyelmi eljárást nem indokoló hiányosságokat tárt fel.

A nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház vezetője ezután adta be csütörtökön a lemondását, amit a munkáltató önkormányzati közgyűlés közös megegyezéssel, október elsejei határidővel elfogadott.
Kozma Péter, a képviselő-testület szintén fideszes alelnöke közölte: a főigazgató lemondását azzal magyarázta, hogy a kialakult helyzetben nem tudja tovább ellátni vezetői tisztségét.

Az alelnök kifejtette: valóban nem szerencsés egy névtelen levél alapján vizsgálatot indítani, de minden ilyen esetben nehéz helyzetben vannak az illetékesek, hiszen nem tudni előre, igazak-e a vádak vagy sem, éppen ezért jobb az állításokat ellenőriztetni, s ezt tette a szabolcsi közgyűlés elnöke is.

Kozma Péter hangsúlyozta: a leghumánusabban, a legemberibb módon igyekeznek a lemondott főigazgató munkaügyét lezárni október 1-ig.

A sajtótájékoztatón Fülöp István beszélt arról is, hogy súlyos gondok merültek fel a szabolcsi kórházakban az ügyeleti betegellátásban, miután az orvosok túlórakerete behatárolt lett.

Új orvosokat felvenni finanszírozási gondok miatt nem tudnak, s visszatérni sem lehet a korábbi színlelt szerződések alapján ellátott orvosi pluszmunkához. Ezért az önkormányzat létrehozott egy bizottságot, amelynek az a feladata, hogy a tarthatatlan helyzetre valamilyen megoldást találjon szeptember végéig.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását