2024. május 4. - Mónika, Flórián

Bush békeszerződést kötne Észak-Koreával

George W. Bush szerint hivatalos békeszerződést írhatnak alá Észak-Koreával, ha a sztálinista rezsim feladja atomprogramját. Az Egyesült Államok elnöke ezt dél-koreai kollégájának mondta Sydney-ben az APEC (Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés
2007. szeptember 7. péntek 12:07 - Hírextra
Ro Mu Hjon dél-koreai elnök azt mondta, támogatja a tervet, ha Észak-Korea feladja atomfegyvereit és atomprogramját. Mindkét elnök szerint Kim Dzsong Il észak-koreai vezetőtől függ, hogy aláírhatják-e a békeszerződést. Egy fehér házi hivatalnok szerint azonban fordítási probléma akadhatott, mert Ro Mu Hjon arra kérte az amerikai elnököt, hogy fogalmazzon egy kicsit világosabban. Bush nem válaszolt a dél-koreai elnök kérésére.

Az 1950-53 közötti koreai háború végén a felek nem kötöttek békeszerződést, csak fegyverszünetet, így az Egyesült Államok és Észak-Korea elvileg még mindig háborúban áll egymással.

Az amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is találkozott pénteken az APEC-találkozó keretében. Putyin azt mondta, elsősorban az Európába telepítendő rakétavédelmi rendszerről beszélgettek. További részleteket egyikük sem árult el. Bush szívélyesnek és konstruktívnak nevezte a beszélgetésüket.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását