2024. május 9. - Gergely

Negyven magyar mehet a paralimpiára

Jelen állás szerint negyven magyar versenyző indulhat a napra pontosan egy esztendő múlva kezdődő, az augusztusi nyári olimpiai játékokat követő pekingi paralimpián.
2007. szeptember 6. csütörtök 15:04 - Hírextra

Ezt a születésének tizedik évfordulóját most ünneplő Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentették be.

A posztjáról 35 év után a minap váratlanul lemondott Nádas Pál elnök ideiglenes utóda, a novemberi tisztújító közgyűlésig ügyvezetőként tevékenykedő alelnök, Gömöri Zsolt elmondta, hogy a kínai fővárosban 143 nemzet csaknem négyezer sportolója 20 sportágban áll rajthoz, és soraikban a magyarok bocsában, cselgáncsban, erőemelésben, teniszben, vívásban és úszásban biztos szereplők, de van esély még a részvétel kivívására íjászatban, ülőröplabdában és vitorlázásban is. Éremesélyt leginkább az úszás, a vívás, a dzsúdó és a bocsa kínál, de ezekben is nehéz lesz a megvalósítás, mivel - fogalmazott az alelnök: - "az épekhez hasonlóan a paralimpián is egyre nagyobb a távol-keleti hegemónia". A cél: az éremtáblázat első harmadában végezni.

A tájékoztatón elhangzott, hogy az MPB látássérült és mozgáskorlátozott sportolóit felvonultató, 2008. szeptember 6. és 17. között zajló 13. paralimpia előtt is rendszeresek a doppingellenőrzések hazai és nemzetközi szakemberek részéről, így a honi szakvezetés megítélése szerint nem fordulhat elő, hogy magyar sportoló doppingvétséget kövessen el.

Arról is szó esett, hogy az utóbbi két paralimpián a kormányzat teljes egészében biztosította a magyar csapat részvételéhez szükséges anyagi hátteret, s ez most sincs másként: az MPB "teljes nyugalomban" várja a jövő esztendei paralimpiai játékokat, mivel a kellő állami támogatás megvan.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását