2024. április 18. - Andrea, Ilma

Megfordult a világ: cápákat mentett az emberektől a vízimentő

Nem embereket cápától, hanem egy cápát az emberektől mentett meg New Yorkban egy vízimentő. A 39 éves brooklyni Marisu Mironescu a fürdőzők biztonságára felügyel strandőrként a világváros üdülőszigetén, Coney Islanden.
2007. szeptember 5. szerda 08:23 - Hírextra
Egy nap arra lett figyelmes, hogy a parti vízben 75-100 ember egy kisebb méretű cápát kerített be. Mironescu elmondása szerint a fürdőzők valósággal kínozták a 60 centis homoki cápát, volt, aki rugdosta és a fejére csapott.

A vízimentő, aki 1985 óta lát el szolgálatot a New York-i tengerparton, de még soha nem volt dolga cápával, úgy döntött megmenti az állatot.

"Nem engedhettem, hogy bántsák szegény állatot" - idézte a bátor állatvédőt a keddi The Daily News.
A vízimentő kezébe kapta az ártalmatlan jószágot, és kiúszott vele a nyílt vízre, ahol elengedte. A cápa először halottnak tettette magát, később azonban feléledt, és egy pillanat alatt eltűnt.

Vasárnap, a munka ünnepe előtti hét végén egy másfél méteres farkascápa megjelenése keltett riadalmat a New York-i Rockaway Beach-en, többszáz fürdőzőnek kellett órákra elhagyni a vizet. Mint kiderült, egy halott állatot vetett partra a tenger.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását