2024. május 18. - Erik, Alexandra

Mazsola Fesztiválszüret

Hat hazai filmfesztivál díjnyertes alkotásait és egy 3D-s tábor vizsgafilmjeit láthatja a közönség csütörtöktől Szegeden az I. Mazsola Fesztiválszüret című rendezvényen - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2007. szeptember 5. szerda 08:59 - Hírextra
A kétnapos filmes programsorozatot a szegedi Várkertben, rossz idő esetén a Grand Café moziban tartják meg.

A szegedi Grand Café több mint tízéves működése alatt mindig törekedett arra, hogy olyan filmes alkotásokat is bemutasson, amelyek, bár magas színvonalúak, jellegükből adódóan csak nehezen, vagy egyáltalán nem jutnak el a nézőkhöz - mondta Tóth Péter Zoltán, a mozi munkatársa.

Hozzátette: így gyakran vetítenek animációs és kisfilmeket, a magyarországi forgalmazásból kimaradt műveket és az országos vérkeringésből kiszoruló helyi és regionális alkotásokat.

A Grand Café rendszeresen tallóz a hazai filmes fesztiválok díjnyertes alkotásaiból is. Csütörtöktől azonban több filmes seregszemle: összesen hat fesztivál és egy filmes tábor legjobb alkotásait láthatják egymás után a szegedi nézők - közölte a szervező.

Tóth Péter Zoltán elmondta, nem egy újabb filmfesztivált szeretnének létrehozni, hanem a hazai filmtermés legjavát kívánják egy mustra formájában hozzáférhetővé tenni az egyre növekvő számú érdeklődő számára.

A kétnapos seregszemlén levetítik a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, a Budapest Short Film Festival, a Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztivál, az Anifest és a Mediawave idei legjobb alkotásait, valamint a Paja Film 3D tábor animációs vizsgafilmjeit - tette hozzá a szakember.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását