2024. május 4. - Mónika, Flórián

Egynapos ShalomFeszt

Fotó- és építészeti kiállítás, táncpremier, zene és ételkóstolás is szerepel a kortárs művészeteket és a zsidó kultúra hagyományait ötvöző fesztiválon, amelyet szeptember 16-án tartanak Budapesten - közölte a szervező Katlan Csoport Egyesület szerdán az M
2007. szeptember 5. szerda 18:41 - Hírextra

A ShalomFeszt elnevezésű, egynapos kortárs összművészeti rendezvényt a 19. század egyik legérdekesebb építészeti stílusában épült, és felújítás előtt álló Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában tartják - tájékoztatott Oláh Judit sajtóreferens.

A többféle program alapkoncepcióját a zsidó művészet alapértékei biztosítják, melyeket az alkotók - kortárs művészetek bevonásával - igyekeznek a mai "trendekkel" összhangba hozni.

A sokoldalú programválasztékkal a szervezőknek az a szándéka, hogy a zsidó kultúrát még szélesebb kör ismerje és kedvelje meg. Az építészeti és kulturális programokon kívül a fesztivál ideje alatt hagyományos zsidó ételeket kóstolhatnak meg a vendégek - áll a közleményben.

A fesztivál az Otto Wagner és a szecesszió című kiállítás megnyitójával kezdődik, majd építészeti előadással, kerekasztal-beszélgetéssel indul. A további programban a Zsidóság, hagyományok, XXI. század című fotókiállítás szerepel.

A fesztiválon Vázsonyi János szaxofonkoncertet ad, majd Kortárstánc és az etnikus dzsessz találkozása címmel Hód Adrienn koreográfus és a hazai kortárstánc kiemelkedő előadói lépnek fel a Nigun zenekarral.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását