2024. május 2. - Zsigmond

Egységben az erő - videóval

December elseje van, ami nemcsak az év utolsó hónapjának kezdetét jelzi, hanem egy új tematikus hetet is hozott. Ezúttal igazi zenei nyalánkságok várnak rátok: igazi kettő az egyben élmény. Ugyanis a manapság igen népszerű mashup (néhol bootleg) videókból
2008. december 1. hétfő 15:40 - paulson
A mashup nemcsak zenei fogalom, hiszen többféle forrás kombinálását nemcsak a muzsika terén lehet megvalósítani. Számunkra természetesen csak a rockot közvetlenül érintő vonatkozása számít. Egyszer már mutattunk be több rétegből építkező videót: akkor az Oasis és a Green Day egy-egy dalának összemixelt verzióját hallgathattátok meg (Aerosmith és Travis számmal fűszerezve).

Ezen a héten, a weben található, általunk leginkább figyelemre méltó mashupokat mutatjuk be. Elsőként a Queen érkezik némi kísérettel. (Ne felejtsétek el, hogy ma van az AIDS elleni világnap, ami sajnos témába vágó a legendás csapat esetében.) Mivel a „Királynőről” van szó, hölgyet társítottunk hozzá, aki nem más, mint Joan Jett (and the Blackhearts). Lássuk (és halljuk), hogy miként érik el a szövegben ígért hatást: „We will rock and roll you”!








Az első mixnél jól hallható, hogy volt egy hangzatos tapsolós ritmusú egyezés, amely a két dal összemosott verzióját hívta életre. Van azonban olyan is, mikor két stílusában és hangzásában különböző nótát házasít össze a zenerajongó delikvens. Mivel az első videóban a Queent idéztük, maradjunk is a „királyi családnál”! Nem ő zenél nekünk, hanem róla szól a nóta: a nyáron Magyarországon fellépő Sex Pistolstól.

Mivel a tematikus héten egy zenekar sem járhat egyedül, itt is van erősítés, nem is akármilyen: a Dire Straits szolgáltatja a mashup másik felét. (Más műfajból érkezett sztárvendégekkel színesítve.)








Tematikus hét ide vagy oda, van olyan évforduló, ami mellett nem tudunk elmenni szó nélkül. Ilyen Vörösmarty Mihály születésének 208. évfordulója. Vagy gondoltátok volna, hogy Woody Allen ma 73 gyertyát fújhat el szülinapi tortáján?

100 évvel a rendező születésének napja előtt egy másik nagy történetmondó életének fontos állomása jött el: megjelent Hans Christian Andersen első mesekönyve. És még egy mérföldkő miatt visszatérnénk a hetedik művészethez: 202 évvel ezelőtt nyílt meg a világ első mozija Párizsban.

A harmadik páros a francia főváros szomszédjából érkezik, a britpop vonulat egyik volt nagy éllovasától, a Blurtől. Segítségükre a Magyarországon sokak által egy reklámzenének köszönhetően megismert Kasabian lesz. Ők az ezúton híressé vált dalukkal támogatják honfitársaikat.





Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását