2024. május 5. - Györgyi

Óriásfotó-kiállítás Pécsen

Az országos turné utolsó állomásaként Pécsett látható az Európa korábbi kulturális fővárosait bemutató óriásfotó-kiállítás, mely kedden nyílt meg a baranyai megyeszékhelyen.
2007. szeptember 4. kedd 21:22 - Hírextra
Európa 2010-es kulturális fővárosának főterén, a Széchenyi téren negyven fekete-fehér és színes, arcokat, épületeket, hangulatokat megörökítő fénykép látható, segítségükkel az érdeklődők bepillantást nyerhetnek Berlin, Amszterdam, Lisszabon, Firenze, s egyebek mellett Nagyszeben hétköznapjaiba.

A tárlat anyaga "A kultúra Európája - az urbanitás kultúrája" című nemzetközi fotópályázat nyertes alkotásai, melyeket a zsűri mintegy hétszáz kép közül választott ki.

A pécsi megnyitón Mészáros András, az EKF főigazgatója azt mondta, hogy a Dunántúl legnagyobb városa számára minden, a kultúra sokszínűségét bemutató és Pécset népszerűsítő esemény fontos.

Méhes Márton művészeti igazgató utalva arra, hogy a kiállítás létrejöttét egy informatikai cég támogatta, úgy fogalmazott: az EKF programnak magáévá kell tenni a szemléletet, miszerint a gazdaság, a kultúra és a művészet közös érdeke egy felületen érvényesíteni érdekeiket.

A szabadtéri vándorkiállítást korábban Győrben, Miskolcon, Egerben, Sopronban, a Művészetek Völgyében és Budapesten láthatta a közönség. Az utolsó állomáson, Pécsett szeptember 20-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

A látogatók mindenhol, így a baranyai megyeszékhelyen is szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt képre, a kiállítás-sorozat végén a legtöbb voksot kapott fotó alkotóját a szervezők közönségdíjjal jutalmazzák.

Az Európa Kulturális Fővárosa címet 1985 óta ítélik oda, az elismerést eddig harminchat város kapta meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását