2023. március 26. - Emánuel

Korrupció ellenes telefonvonal Kínában

Korrupció ellenes telefonvonalat állított szolgálatba a francia tulajdonban lévő Carrefour üzletlánc kínai hálózata, miután mintegy húsz vezetőjét és beszállítóját őrizetbe vették Pekingben.
2007. szeptember 4. kedd 14:22 - Hírextra

A Carrefour szupermarket-hálózat egy "forró drótot" állított szolgálatba, amelyet a beszállítók hívhatnak, ha az üzletlánc alkalmazottai kenőpénzeket kérnének tőlük - olvasható a Carrefour közleményében, amelyet a sina.com - Kína egyik legnépszerűbb portálján tett közzé.

A francia üzletlánc erősíteni szeretné a korrupció elleni harcot, és az alkalmazottak "munkájának színvonalát" is magasabb szintre kívánja emelni.

A Carrefour 1995 óta van jelen Kínában, jelenleg mintegy 100 áruházat üzemeltet az ázsiai országban, hálózatát évente 20-25 új egységgel bővíti.

Kínában a gazdaság minden területét behálózó korrupció jelenti az egyik legnagyobb problémát. Júniusban a Carrefour pekingi üzleténél megvesztegetéssel kapcsolatban összesen 22 embert tartóztattak le, közülük nyolcan az üzletlánc kínai vezetői voltak, akik a vállalat szerint jelenleg is őrizetben vannak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását