2024. május 3. - Tímea, Irma

Magasvérnyomás és sófogyasztás

A Semmelweis és a Heidelbergi egyetem kutatói három speciális génmódosítást végeztek egerekben, és ezekben az egerekben figyelik a vérnyomás szabályozásának természetes mechanizmusát.
2008. július 12. szombat 21:57 - Hírextra

A magasvérnyomás betegséget az erek simaizom-sejtjeinek tartós összehúzódása okozza, aminek egyik kulcstényezője a túlzott sófogyasztás. A Semmelweis és a Heidelbergi egyetem kutatói három speciális génmódosítást végeztek egerekben, és ezekben az egerekben figyelik a vérnyomás szabályozásának természetes mechanizmusát.

A sós diétára fogott, és ezért magas vérnyomású egerek vizsgálatával sikerült olyan "célpontokat" találni az egerek szervezetében, amelyeken keresztül hathatósan lehet szabályozni a vérnyomást. A kutatók szerint azonban bármilyen hathatós gyógyszer kifejlesztésére is van remény, a betegséget könnyebb megelőzni, mint gyógyítani, például a sófogyasztás visszaszorításával.

Forrás: Delta
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását