2024. április 18. - Andrea, Ilma

Jótékonysági futball

A perui, a brazil és a chilei labdarúgás számos jeles alakja, a közelmúlt több híressége vállalt szerepet abban a jótékony célú tornában, amelyet vasárnap rendeznek meg Limában, a perui földrengés áldozatainak javára.
2007. szeptember 4. kedd 12:51 - Hírextra

A kedden bejelentett elképzelés szerint az augusztus 15-i természeti csapás következményeit enyhítendő gyűjtenek pénzt a három ország futballkiválóságai a tervbe vett két mérkőzés bevételeinek továbbításával abba a humanitárius alapba, amely segíti a túlélőket.

A múlt hónapi földmozgásban, amely a Richter-skála szerint 8-as erősségű volt, 519-en vesztették életüket, csaknem másfél ezren megsérültek, s több mint 56 ezer ház, épület dőlt össze, vagy szenvedett károkat. A katasztrófa miatt átmenetileg beszüntettéka perui labdarúgó-bajnokságot is.

A jótékonysági torna sikeréért a szervezők közlése szerint olyan közelmúltbeli sztárok működnek közre, mint például a chieli Iván Zamorano, a brazil Rogerio Ceni és a perui válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, José del Solar.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását