2024. május 7. - Gizella

Győrben egyetértés van

Közös összefogással szeretné elérni a győri Széchenyi tér megújítását a város jobboldali vezetése és a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács baloldali vezetése; Borkai Zsolt fideszes polgármester és Molnár Csaba, a tanács MSZP-s elnöke, országgyű
2007. szeptember 4. kedd 20:40 - Hírextra
Borkai Zsolt hangoztatta: nem jobboldaliként, hanem a győriek polgármestereként tevékenykedik és minden lehetőséget kihasznál, ami Győr fejlődését előmozdíthatja. Az együttműködés célja anyagi források megszerzése azért, hogy a meglehetősen lepusztult Széchenyi tér ismét méltóvá váljon a Közép-Európa legszebb barokk tere elnevezésre.

Molnár Csaba hozzátette: pártállástól függetlenül összefogni nem ritka a politikában, annál ritkább viszont, hogy a politikusok mindezt felvállalják a nyilvánosság előtt, mert politikailag kockázatosnak tartják.

A fejlesztési tanács elnöke közölte: a nyugat-dunántúli térség öt megyei jogú városának belvárosát szeretnék rehabilitálni 2013-ig. Erre a célra több mint 10 milliárd forintot különített el a tanács. A városoknak nem kell pályázniuk, viszont a rehabilitációs tervek a sorrendért, az elsőségért versengenek.

A vonatkozó rendelet integrált városfejlesztési stratégia megalkotását írja elő, amelynek Győr esetében a Széchenyi téri projekt részét képezi.

A stratégiát várhatóan novemberben kell benyújtani a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez. Azt megelőzően a tanács dönt a támogatásról.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor jövőre akár már konkrét kivitelezési munkák kezdődhetnek a Széchenyi téren - mondta Molnár Csaba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását