2024. április 29. - Péter

Magyar-szerb-horvát megállapodás

A magyar és a horvát elnök is örömmel támogatja a szerb elnök kezdeményezését a természetvédelmi katasztrófák esetén nyújtandó egymás országai közötti segítségnyújtásról. Erről Sólyom László köztársasági elnök beszélt a horvát és a szerb államfővel közöse
2007. szeptember 4. kedd 20:47 - Hírextra
Mindhárom köztársasági elnök kiemelte: ha a környezetvédelemről van szó, akkor hamar konszenzusra tud jutni a három ország.

Boris Tadic szerb elnök közölte: nemcsak a területen élő növény- és állatvilágot kell megvédeni, hanem fejleszteni kell a környék turizmusát is. A házigazda Stjepan Mesic, horvát köztársasági elnök reményét fejezte ki, hogy a három ország jogszabályokba iktatja majd ennek a területnek is a védelmét.

Sólyom László köztársasági elnök kedden előzőleg magyar területen, a Kölkedi nagyréten fogadta a szerb és a horvát elnököt, akikkel közösen adta át a "Duna-Dráva ökotáj" természetvédelmi értékeit bemutató négynyelvű táblát. A három elnök délután Udvarnál lépte át a magyar-horvát határt, ezután Darázs település érintésével a batinai hídon mentek át Szerbiába.

A magyar államfő keddi nyilatkozataiban nem érintette a kettős állampolgárság kérdését, bár egy korábbi interjúban azt mondta, a szeptember 4-i találkozón felveti ezt. Pach Judit, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: a köztársasági elnök a jövő hét csütörtökön utazik a vajdasági Szabadkára és ott valószínűleg szóba kerül a kettős állampolgárság ügye is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását