2024. április 28. - Valéria

Demszky hálás

Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere köszönetet mondott keddi sajtótájékoztatóján minden BKV dolgozónak és a szakmai menedzsmentnek, hogy sikerült a bérmegállapodással elkerülték a sztrájkot és ezzel a közlekedési káoszt.
2007. szeptember 4. kedd 20:27 - Hírextra
A főpolgármester úgy fogalmazott: rendkívül felelősségteljes és bölcs döntést hoztak, sikerült elkerülni a közlekedési káoszt, mert ez volt az első számú közérdek.

Demszky Gábor hozzátette: megértették, a BKV nem egy átlagos és hétköznapi cég, hanem egy olyan közszolgáltató vállalat, amely meghatározza a főváros működését. Akkor biztos a cég jövője, ha stabilan tud működni, a kiadásait a bevétellel egyensúlyban vannak – mondta, hozzátéve, örül, hogy a közlekedési társaság üzleti terven belül állapodott meg a szakszervezetekkel a béremelésről.

Megjegyezte, az országos átlaghoz képest a BKV dolgozói jól meg vannak fizetve, megbecsülik a dolgozókat, és közlése szerint, ha a nemzeti jövedelem emelkedni fog, a bérek is ahhoz viszonyulva fognak javulni a társaságon belül.

A szakszervezetek augusztus közepén jelentették be, hogy a BKV dolgozói szeptember 4-én sztrájkolnak, ha nem sikerül a fizetésemelésről megállapodni a közlekedési társaság menedzsmentjével. A szakszervezet január 1-jéig visszamenőleges hatállyal hatszázalékos béremelést követelt a már megkapott személyenkénti 15 ezer forintos emelésen felül. A BKV vezetésének és a szakszervezeteknek vasárnap éjjel sikerült megegyezniük, így a keddre tervezett munkabeszüntetés elmaradt.

Antal Attila, a közlekedési társaság vezérigazgatója hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a bérfejlesztés az üzleti terv keretein belül valósul meg, szeptember 1-jétől havonta és dolgozónként bruttó hatezer forint béremelést fogadtak el a felek, amelyet 2008. január 1-jétől december 31-ig további 7.100 forinttal egészítenek ki. Ezen kívül még idén szeptemberben bruttó 12 ezer forint egyszeri mozgóbért is kifizetnek a dolgozóknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását