2024. április 16. - Csongor

Az olajügyet igen, a felderítés módját nem szabad nyilvánosségra hozni

Csak akkor ismerheti meg minden ember az igazságot a kilencvenes évek olajügyeiről, ha most nyilvánosságra kerül az összes, akkor titkosított irat - mondta el az RTL Klub Híradójának reggeli kiadásában Tóth Károly, az olajügyben készült, titkos dokumentum
2007. szeptember 4. kedd 10:47 - Hírextra
A legnagyobb károkat az olajügyek, a vissza nem fizetett egzisztenciahitelek és a kárpótlási jegyekkel történt visszaélések okozták az államnak. Tóth szerint csak az ügyek felderítésének módját nem szabad nyilvánosságra hozni.

Az olajügyek vizsgálatán most egy új, kormányzati munkacsoport dolgozik. A Buzálné Szabó Mária vezette csoport kedden tart hivatalos tájékoztatást az eddig elvégzett munkáról. Budai Bernadett, kormányszóvivő a Független Hírügynökségnek hétfőn azt mondta, a beszámolón jelen lesz Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter is. A kormányzati munkacsoport egyébként hétfőn még ülésezett.

Az olajügyek a témával foglalkozó Kármán Irén újságíró megverése után kerültek ismét a figyelem középpontjába. A kormány ezért úgy döntött, hogy önálló munkacsoportot állít fel a titkosított olajdossziék felülvizsgálatára. A munkacsoportot Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter hívta össze és Buzálné Szabó Mária, a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodájának vezetője irányítja. A bizottság a rendszerváltás óta olajügyekben keletkezett iratokat vizsgálja, több százezer aktáról lehet szó.

A kilencvenes évek legvégén már vizsgálta egy bizottság az olajügyeket. A parlamenti bizottságot 2000-ben feloszlatták. Az akkor készült jegyzőkönyvek egy részét 2007. nyarán nyilvánosságra hozták.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását