2024. április 26. - Ervin

Aláírásgyűjtés a IX. kerületi rendelőintézetért

A ferencvárosi Fidesz aláírásgyűjtést indított azért, hogy a kerületi önkormányzat ne privatizálja az egészségügyi szolgálat járóbeteg-szakellátását január 1-jével - közölte a helyszínen tartott sajtótájékoztatón a párt két helyi politikusa kedden.
2007. szeptember 4. kedd 13:39 - Hírextra

Veres László, a Fidesz helyi elnöke és Kandolka Zoltán, a polgári frakció vezetője az MTI-nek azt mondta, nem zárkóznak el a szolgáltatás magánosítása elől, ám szerintük ebben a kérdésben a ferencvárosi polgároknak kellene dönteniük.

Veres László közölte, arra is felszólítják az önkormányzat vezetőit, "tartsák tiszteletben", hogy országos népszavazási kezdeményezés indult e kérdéskörben.

Kandolka László arra hívta fel a figyelmet, hogy "túlságosan hosszú időre", húsz évre szólna a döntés, ezért is gondolják azt, hogy erre a választópolgároknak előbb "áldásukat" kellene adniuk. Sem az MSZP, sem az SZDSZ választási programjában nem szerepelt a privatizáció - tette hozzá.
Közölte azt is, a privatizáció várhatólag elbocsátásokkal jár majd.

Pál Tibor, a kerület alpolgármestere, szocialista országgyűlési képviselő is megjelent a rendelő előtt. Az MTI kérdésére elmondta, az önkormányzat arról döntött, hogy a járóbeteg-szakellátás feladatát átadja. Arról szó sincs, hogy eladjuk az épületet, csak a feladatra keresünk egy céget - tette hozzá.
Emlékeztetett arra, hogy korábban már privatizálták a labort is, és "mindenki elégedett" ezzel, ezért erre számítanak itt is.

Közölte azt is, az intézményben már "minimállétszámban" dolgoznak a nővérek, így nem várhatók elbocsátások, és a ferencvárosiak sem érzékelnek majd semmilyen változást január 1-je után.
Az alpolgármester elmondta azt is, a pályázatra négyen jelentkeztek, várhatóan közülük választják ki az ellátást biztosító céget.

Az önkormányzat a helyi polgári frakció kezdeményezésére szeptember 7-én, pénteken közmeghallgatást tart.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását