2024. április 19. - Emma

Több mint félmillióan a moziünnepen

Látogatottsági rekorddal zárult az idei Moziünnep; a négynapos eseményen több mint 545 ezren vettek részt, vagyis 25 százalékkal többen, mint tavaly - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.
2007. szeptember 3. hétfő 20:56 - Hírextra
A vasárnap véget ért rendezvényen összesen 6076 vetítést tartottak; csak Budapesten több mint háromszázezren mentek moziba, országosan pedig megdőlt a félmilliós határ, hisz több mint 545 ezer látogató volt kíváncsi a filmekre - közölte Tamás Dorka, az esemény sajtóreferense.

A Moziünnep négy napja alatt az ország 44 településén, 86 moziban mintegy 200 alkotás pergett, melyek között több premierfilm és premier előtti alkotás is szerepelt. A legtöbb filmet a közönség kedvezményes áron, legfeljebb 360 Ft-ért nézhette meg.

A leglátogatottabb film a L'ecsó volt, ezt követte a Vigyázz, kész, szörf! című családi mozi. A "top 5-ös" listán az Evan, a minden6tó, a Törés és a Hajlakk című filmek szerepeltek még.

A Moziünnep idei díszvendége az Oscar-díjas cseh rendező, Jirí Menzel volt, aki részt vett Bohumil Hrabal regénye alapján készült filmje, az Őfelsége pincére voltam premier előtti bemutatóján Budapesten.

A Moziünnep évről-évre egyre népszerűbb. Az eddigi négy rendezvény ideje alatt összesen több mint másfél millió néző ment moziba - áll az összegzésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását