2024. április 26. - Ervin

A HM eladja a ZMNE kampuszát

Jövő év szeptemberétől a a Hungária körúton, egyetlen kampuszban fog működni a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE), amely jelentős szervezeti és képzési struktúraváltáson megy keresztül; a változások egyik eleme, hogy értékesíteni fogják az intézmé
2007. szeptember 3. hétfő 19:02 - Hírextra
Szekeres Imre a ZMNE tanévnyitóján mondott beszédében közölte: 2008. szeptember 1-jétől az új helyen a legjobb feltételeket kívánják biztosítani a hallgatóknak.

A miniszter elmondta: a jövőre nézve a tiszthallgatói létszámot 400 főben, az oktatói és alkalmazotti létszámot pedig 520 főben jelölte meg.

Mint mondta, ez arányaiban magasabb más felsőoktatási intézmények létszámánál. Hozzátette: a tisztképzés és a tanfolyami képzések teszik szükségessé ezt a szokásosnál magasabb létszámot.
Ezen belül fog működni egy tízfős, nemzetbiztonsági kérdésekkel foglalkozó csoport, amely a kormány munkáját is segíti majd - hangsúlyozta.

Szekeres Imre közölte: az volt az elképzelése, hogy létrehoznak egy, a nemzetbiztonság, a honvédelem és a rendészet új tisztjeit képző egységes felsőoktatási intézményt. A kormány támogatta az elképzelést, de az integráció szervezeti feltételeinek megteremtéséhez idő és konszenzus kell. "Célunkról nem mondunk le, annak tartalmi megvalósítására törekszünk" - fogalmazott.

A miniszter az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy az együttesen 1.400 fős oktatói-hallgatói létszám csökken 920-ra, ebből 520 a tanári-dolgozói és 400 a hallgatói létszám. A miniszter beszédében azt is hangsúlyozta: nemzeti ügy, hogy olyan hivatásos haderővel rendelkezzünk, amely sikeres az itthoni és a nemzetközi feladatok ellátásában.

Mint mondta, ez az egyetem a NATO-országok akadémiai közösségének egyre nagyobb tekintélyű tagja, olyan intézmény, amely az elmúlt időszakban megteremtette az új kihívásokra és követelményekre választ adó rugalmas, korszerű képzési szerkezetet, valamint a haderő előmeneteli rendszeréhez illeszkedő képzést.

Kiemelte, hogy az egyetemen 11 éve indultak civil képzések biztonság- és védelempolitikai, valamint védelemigazgatási szakon.

Szabó János, az egyetem rektora beszámolt arról, hogy az elmúlt tanév vizsgaátlaga az egyetemi képzésben 4,17, a főiskolai képzésben pedig 3,94 volt. Az egyetemi szintű képzésben 75 hallgató végzett kiválóan, míg a főiskolain 28-an teljesítettek így. Az elmúlt tanév végén összesen 66-an nem kaphattak diplomát, elsősorban a nyelvvizsga hiánya miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását