2024. május 3. - Tímea, Irma

VPOP: csempészautókkal tele a parkoló

Már több mint 2000 autót foglaltak le a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának munkatársai idén a csempészektől a keleti határszakaszon. A lefoglalások száma már most megközelíti a tavalyit, pedig Románia európai uniós tagságával ezen a határszak
2007. szeptember 2. vasárnap 08:36 - Hírextra
Tavaly június óta, ha valaki akár csak egy doboz cigarettával többet hoz be a megengedettnél, annak lefoglalják az autóját, és csak akkor kaphatja vissza, ha kifizette a jövedéki bírságot. Azt az autót, amit teljesen átalakítottak cigarettacsempészetre, egyáltalán nem adják vissza.

Kupecz József, a VPOP illetékes parancsnokságának sajtóreferense a Független Hírügynökségnek elmondta: a magyar-ukrán határon szigorított ellenőrzés van, a magyar-román határon pedig a VPOP szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tart. Ezeken az ellenőrzéseken nagyon sokan buknak le azért, mert cigarettát vagy házi pálinkát próbálnak meg Magyarországra behozni.

A lefoglalt autók nagy részét kiváltják a tulajdonosok. Volt olyan eset, hogy a sofőr már a határon kifizette a kiszabott egymillió forintos bírságot, így továbbmehetett. Előfordul azonban az is, hogy a tulajdonos hagyja veszni a kocsit. Ha a lefoglalt autók gazdái nem fizetik ki a bírságot, akkor a VPOP az elkobzás után elárverezi a járműveket.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását