2024. április 29. - Péter

Fidesz: elfogadhatatlan a kormány oktatáspolitikája

Az oktatási intézmények feladatai növekedtek az utóbbi években, ezért a Fidesz számára elfogadhatatlan, hogy a kormány mintegy 30 milliárd forintot vont el az idei tanévben az óvodáktól, iskoláktól - mondta a Fidesz alelnöke vasárnap Budapesten.
2007. szeptember 2. vasárnap 12:15 - Hírextra
A kormány 30 milliárdos elvonása azt jelenti, hogy átlagosan 21 ezer forinttal csökkent minden iskolás, óvodás taníttatásának, nevelésének támogatása - közölte Pokorni Zoltán.

A politikus leszögezte: ugyan tény a gyermekszámcsökkenés, amivel az elvonást indokolja a kormány, ám ez mégis elfogadhatatlan, hiszen az utóbbi években bővültek az iskolák feladatai. Pokorni Zoltán példaként a kábítószer-ellenes munkát említette, amelyben a pedagógusoknak fontos szerepe van.

Pokorni Zoltán emlékeztetett az Állami Számvevőszék jelentésére, amely - mint mondta - kimondja: az iskolabezárásokért a pénzkivonás és nem a gyermekszámcsökkenés a felelős.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását