2024. június 5. - Fatime

BKV: ma van az utolsó esély

Vasárnap is folytatódnak a BKV Zrt. menedzsmentje és a szakszervezetek képviselői között a tárgyalások az esetleges szeptember 4-i sztrájk alatt nyújtandó elégséges szolgáltatásról és az idei bérfejlesztésről.
2007. szeptember 2. vasárnap 18:59 - Hírextra
Ha ma sincs megegyezés, akkor a kilátásba helyezett keddi sztrájk előtti utolsó napot az előkészületekkel töltik a felek - tájékoztatta a BKV Zrt. az MTI-t.

Szombaton nem született megegyezés, de a BKV Zrt. elmozdult az eddig szorgalmazott 80-90 százalékos elégséges szolgáltatásra tett javaslatától és átlagosan hetvenszázalékos elégséges szolgáltatást javasolt a tegnapi egyeztetésen. A vállalat csúcsidőben 75, míg csúcsidőn kívül 60 százalékos elégséges szolgáltatást eszközöl az esetleges szeptember 4-i sztrájk idején.

A késő estig tartó bértárgyalás után Nemes Gábor, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetei Szövetsége (VTDSZSZ) alelnöke az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a BKV bérajánlata továbbra is megmaradt, ezt a szakszervezetek mérlegelni fogják. A szociális juttatásokból nem kívánnak engedni a szakszervezetek és ezt a menedzsment elfogadni látszik - tette hozzá.

A közlekedési vállalat vezetősége pénteken megtette két és fél százalékos október 1-jétől folyósítandó és 2008. december 31-ig további 3 százalékos bérfejlesztési ajánlatát. Mindezt az üzleti terven belül oldaná meg a BKV Zrt., ami semmiféle plusz forrást nem igényel; a kollektív szerződésben szereplő egyéb megállapodások átcsoportosításával lehet véghezvinni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását