2024. május 17. - Paszkál

Belmondo újra forgat

A 74 éves Jean-Paul Belmondo visszatért a filmezéshez. Hat hosszú évig maradt távol egy 2001 augusztusában elszenvedett agyvérzés után, amelyben megbénult az egész jobboldala.
2007. szeptember 2. vasárnap 11:43 - Hírextra

Most már felépült, csak állandóan zsebben tartott jobb keze árulkodik arról, hogy milyen súlyos baj érte. Öt hónapig feküdt mozdulatlanul, nyolc hónapig nem tudott beszélni. Ő, aki mindig nagy mozgékonyságáról volt ismert.


"A kórházban láttam húszéves fiatalokat, akik rosszabbul voltak, mint én. Azt gondoltam, szerencsés vagyok. Amikor kiengedtek, megesküdtem, harcolni fogok, hogy megmutassam nekik is: lehet az életben még valamit tennünk. Akkor még nem tudtam mit, aztán jött ez a film" - mondta el Belmondo a Paris-Match című francia magazinnak.

A film egy nagy klasszikus remake-je, Vittorio de Sica 1952-ben készített Umberto D.-jének új változata. A rendező Francis Huster, Belmondo barátja, aki kijelentette: bár 30 éves álma ennek a filmnek az elkészítése, lemond róla, ha nem lehet Belmondo a főszereplője. A film címe: Egy ember és a kutyája, és mint De Sica filmje, egy magányos nyugdíjas drámai története.

"Az utóbbi időben sok ajánlatot kaptam akciófilmekhez, amelyekben legalább 10 percenként lőttek volna rám. Mindig nemet mondtam. Aztán elolvastam a forgatókönyvet, megnéztem újra De Sica filmjét és rájöttem, hogy ez az ember én vagyok. Magamra ismertem ennek az embernek a történetében, aki sokat megélt, aki mintha élete végén lenne, aki görcsösen ragaszkodik a kutyájához, az egyetlen lényhez, amely megmaradt neki, de aki aztán újra reménykedni kezd az életben" - magyarázta a színész.

Belmondo egyetlen feltételt szabott: olyannak filmezzék, amilyen, zsebre dugott kézzel, és ne alkalmazzanak dublőrt egyetlen jelenetéhez sem.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását