2024. március 29. - Auguszta

Esztenás fesztivál

Immár ötödik alkalommal rendezi meg a miskolci Esztenás együttes nyárbúcsúztató és szezonnyitó táncházi fesztiválját Miskolc belvárosában. Az idei év kettős jubileum a zenekar számára: tizenöt évvel ezelőtt indult útjára a rendszeres csángó táncház a váro
2008. augusztus 30. szombat 08:20 - Hírextra
A helyszín azóta is változatlan: a Kossuth utcai Nyilas Misi Ház - Református Ifjúsági Központ ad helyet a népzene kedvelőinek - tette hozzá.

Az ősszel induló újabb táncházi szezon első eseménye a szombati rendezvény, ahová 15 órától várják a közönséget. A délután a gyermekeké: kézművesfoglalkozások, népi játékok, kirakodóvásár, bábszínház és gyermektáncházak várják az apróságokat. Este hat órától kezdődően öt zenekar váltja egymást a színpadon: fellép a Betyárok, a Számadó zenekar, az Irish Coffee, a Tényleg zenekar és a házigazda Esztenás.

A táncolni vágyók számára folyamatos tánctanításról gondoskodnak a szervezők. Szeptember 5-én veszi kezdetét a 2008/2009-es táncházi szezon. Csángó táncház a szokásos rendszerben, kéthetente pénteken lesz a Nyilas Misi Házban - ismertette a részleteket Tóth Arnold.

Azt is elmondta, hogy a fesztiválok sorában már volt nemzetközi szintű rendezvényük, az idei eseményre kifejezetten miskolci együtteseket hívtak, a következő évben pedig egy lengyel-magyar találkozót terveznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását