2024. április 24. - György

Antifasiszták a Fidesz el nem határolódásáról

A FIDESZ a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségét (a MEASZ-t) elhatárolódásra szólította fel a szombati antifasiszta gyűlés egyik felszólalójával, Pásztor Tiborral szemben, aki tavaly Deutsch-Für Tamást a FIDESZ díszzsidójának nevezett.
2007. szeptember 2. vasárnap 16:00 - Hírextra

Tragikus jövő lehetőségét festi, hogy a FIDESZ-nek, mint a legnagyobb ellenzéki pártnak, amely potenciálisan megszerezheti a hatalmat a következő parlamenti választáson, csak ez jutott eszébe kommunikációs válaszként arra a measzos felszólításra, hogy a FIDESZ ne működjék együtt a nácikra emlékeztető Jobbikkal, illetve annak Magyar Gárdájával, hanem markánsan határolódjék el azoktól.

A szombati antifasiszta gyűlésen különféle világnézetű emberek, különféle értékrendű szervezetek tettek hitet az ordas eszmék és azok követői ellen. Más kérdésekben nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de abban igen: békében szeretnénk élni, s nem kérünk a nácikra emlékeztető Magyar Gárdából! Ezt az összefogást tekintjük a mai antifasiszta magatartás lényegének. Ez nem jobb-, vagy baloldaliság kérdése. Várjuk a további csatlakozókat is, amíg nem késő. Ugyanakkor azt mi is Pásztor Tiborral együtt elfogadhatatlannak tartjuk, ha valaki tetszeleg egy kisebbségi szerepben, miközben politikusként pártjával együtt az adott kisebbséget is veszélyeztető politikát képvisel.
A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége nevében
Hanti Vilmos elnök

Kiadó: Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását