2024. május 10. - Ármin, Pálma

Színházi, filmes, zenei és képzőművészeti seregszemle kezdődött Nyíregyházán

Megkezdődött a Happy Art Fesztivál pénteken Nyíregyházán, az ország öt legnagyobb kulturális rendezvénye közé tartozó színházi, filmes, zenei és képzőművészeti seregszemlére szeptember 8-ig több tízezer érdeklődőt várnak.
2007. szeptember 1. szombat 08:05 - Hírextra

A fesztivál színházi programjában tizennégy versenyelőadást tartanak - mondta Tasnádi Csaba, a házigazda nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatója, a fesztivál alapító szervezője az MTI-nek.
Hét előadás a szabolcsi teátrum nagyszínpadán lesz, hét darabot pedig a Krúdy Gyula Kamaraszínpadon mutatnak be a budapesti, az egri, a kaposvári és a kecskeméti művészek.
Az előadásokra még augusztus elején elkapkodták a belépőjegyeket a színházkedvelők, pedig a nagy érdeklődésre tekintettel a rendezők a kamaradarabokból eleve napi két előadást szerveztek.

A jegy nélkül maradt nézők amolyan kárpótlásként Európa legnagyobb ingyenes könnyűzenei koncertsorozatán vehetnek részt. A nyíregyházi Kossuth téren felállított színpadon fellép a világhírű zöld-foki-szigeteki Rabasa, a mali Toumani Diabaté,s Symmetric Orchestra, a spanyol Patriarcas de la Rumba, az argentin Juan Carlos Caceres, a lengyel Kroke, a francia René Aubry, a dél-afrikai Johnny Clegg és a macedóniai Kocani Erkestar is.

Esténként, ugyancsak a Kossuth téren filmvetítés is lesz, a hazai vígjátékok közül a Hasutasok, a Lora, a Muhera Mátrix, a Konyec, az S.O.S. Szerelem és az Idegölő című mozidarabot láthatják a nézők, a koncertek után.

Bábszínházi előadásokat, képzőművészeti kiállításokat, zsonglőrbemutatókat, illetve bohóc- és mutatványos show-kat szintén rendeznek.

A Happy Art Fesztiválon - amely az egykori Vidor Fesztivál új elnevezése - összesen 430 program várja az érdeklődőket. A rendezvényeket Nyíregyházán 33 helyszínen tartják, emellett a környék 27 településén is lesznek kulturális események.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását