2024. május 17. - Paszkál

Összeállt az UEFA-kupa első fordulója

Pénteken, Monacóban tartották a labdarúgó UEFA-kupa első fordulójának sorsolását. Az első mérkőzéseket szeptember 20-án, a visszavágókat október 4-én rendezik. A legígéretesebb találkozónak a Dinamo Zagreb-Ajax párharc ígérkezik.
2007. augusztus 31. péntek 21:45 - Hírextra
A magyarverő csapatok közül Debrecent a BL-selejtezőben búcsúztató Elfsborg a román Dinamo Bukarest, a Honvédot pedig az UEFA-kupától elütő Hamburg pedig a bolgár Litex ellen csatázik majd a csoportkörbe jutásért.

Annak ellenére, hogy idén sincs magyar együttes az UEFA-kupa legjobb 80 együttese között, lesznek hazai vonatkozású mérkőzések. Bodnár László csapata, az osztrák Salzburg az AEK Athen-Sevilla Bajnokok Ligája selejtező vesztesével játszik. A két klub csatájának első, sevillai felvonása 2-0-s hazai győzelemmel zárult, így valószínűleg Tőzsérékhez utazhat a Salzburg.

A Vanczák Vilmost foglalkoztató svájci Sionnak a török Galatasaray jutott a legjobb nyolcvan között. Sáfár Szabolcs minden bizonnyal a norvég Valerenga elleni párharcban is az Austria Wien elsőszámú kapusa lesz. Dudás Ádám csapata, a Szpartak Moszkva a svéd Häckennel játszik szeptember 20-án és október 4-én. A Bajnokok Ligájából a harmadik selejtezőkörben búcsúzó Anderlecht (Juhász Roland csapata) Bécsben, a Rapid ellen kezdi meg szereplését.

A magyar csapatokat búcsúztató együttesek közül a svéd bajnoki Elfsborg a román Dinamo Bukarest ellenfele lesz, míg a német Hamburg a bolgár Litex ellen lép pályára.

A nevesebb külföldi csapatok közül a Bayern München a portugál első osztályban szereplő Belenensest fogadja az odavágón, a holland Ajax Amszterdam pedig Zágrábba, a Dinamóhoz utazik szeptember 20-án.

UEFA-kupa, 1. forduló
Az érdekesebb párosítások:
Sevilla (spanyol) / AEK Athén (görög) - Salzburg (osztrák)
Sion (svájci) - Galatasaray (török)
Austria Wien (osztrák) - Valerenga (norvég)
Spartak Moszkva (orosz) - Häcken (svéd)
Rapid Wien (osztrák) - Anderlecht (belga)
Dinamo Bukarest (román) - Elfsborg (svéd)
Hamburg (német) - Litex (bolgár)
Bayern München (német) - Belenenses (portugál)
Dinamo Zagreb (horvát) - Ajax (holland)
Groningen (holland) - Fiorentina (olasz)
Bayer Leverkusen (német) - Leiria (portugál)
Atlético Madrid (spanyol) - Erciyesspor (török)
Villarreal (spanyol) - BATE Boriszov (fehérorosz)
Mlada Boleslav (cseh) - Palermo (olasz)

A negyven párharc győztesét később nyolc darab ötös csoportba sorsolják, ahonnan az első három helyezett jut tovább, és hozzájuk csatlakozik majd a nyolc Bajnokok Ligája csoport harmadik helyezettje. Az így kialakult 32 csapat egyenes kieséses rendszerben oda-visszavágós párharcban játszik tovább.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását