2024. május 3. - Tímea, Irma

Nincs szükség a Magyar Gárdára

Nem jó a Magyar Gárda, és nincs rá szükség Magyarországon - jelentették ki egységesen a parlamenti pártok képviselői. Az MDF elnöke azt mondta, egyértelművé akarták tenni, hogy "a gárdák csak egy hangoskodó törpe kisebbséget képviselnek Magyarország polgá
2007. augusztus 31. péntek 17:12 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke bejelentette, hogy a kormány kezdeményezi a polgári törvénykönyv módosítását a jövő héten annak érdekében, hogy a vallási, nemzeti és etnikai, vagy szexuális kisebbséghez tartozók a közösségüket ért sértő, bántó vagy lealacsonyító megnyilvánulásokkal szemben bírósághoz fordulhassanak. A kormányfő ismét támadta a Fideszt, mert nem egyértelműen határolódik el a Magyar Gárdát alapító Jobbiktól. A Magyar Gárda a kormányfő szerint a nácizmust képviseli.

Navracsics Tibor megismételte, hogy a Magyar Gárda rossz az országnak és rossz a Fidesznek is. Mi több, szükségtelen, de törvényesen bejegyzett szervezet. Hozzátette, ha a kormány jogellenességet tapasztal működésükben, fel kell oszlatnia őket. Navracsics Tibor a kormányfő több közelmúltban tett kijelentésére is reagálva elmondta, hogy a Fidesz 1988-ban azért jött létre, hogy demokrácia legyen Magyarországon. Hogy jön ahhoz Gyurcsány Ferenc, lefasisztázza a jobboldaliakat és hisztérizálja az országot - kérdezte a politikus.

Magyarországon nincs fasizmus és fasiszta veszély - mondta Eörsi Mátyás, az SZDSZ frakcióvezetője, hozzátéve, hogy mégis ugyanakkor százak, ezrek, milliók vannak, akik félnek, ezrét minden politikai erőnek meg kell erősítenie, hogy összefognak a radikális erőkkel szemben. A politikus emlékeztetett arra is, hogy több más közép-európai országgal szemben Magyarországon a parlamentben egyetlen radikális párt sincsen.

Harrach Péter, a KDNP alelnöke is úgy látja, nincs fasisztaveszély Magyarországon. A politikus szerint a hisztériakeltés helyett határozott kormányzati munkára lenne szükség, azzal ugyanis minden társadalmi mozgást lehet kezelni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását