2024. május 3. - Tímea, Irma

A Fidesz nem határolódik el a Magyar Gárdától Tatabányán

A tatabányai képviselő-testületcsütörtök esti ülésén a kormánypárti képviselők 14 szavazatával, egyszerű többséggel fogadta el a közgyűlés, hogy elhatárolódik a Magyar Gárdától, és a szervezetet városban nem kívánatosnak minősíti. Az ellenzék 12 képviselő
2007. augusztus 31. péntek 17:54 - Hírextra

"Utcáinkon Magyar Gárda aláírással zsidó és meleg honfitársainkat gyalázó, fenyegető falfirkák jelentek meg" -indokolta a kérdés városi szintre emelését az MSZP frakcióvezetője. Lukács Zoltán az elhatárolódáson túl arra kérte a képviselőket, hogy szólítsák fel a gárda létrehozóit a társadalom jelentős részében félelmet keltő szervezet megszüntetésére.

"Fölkértük a rendőrséget, hogy szíveskedjék betartani a rendet a saját tevékenységében is és fenntartani a rendet a közterületeken is" - mondta el az ellenzék előterjesztéséről az MTI-nek a fideszes polgármester. A javaslatban a gárdát is felszólították a törvények betartására.

A Magyar Gárdáról szóló előterjesztést közbekiabálásoktól és személyeskedő megjegyzésekkel megszakítva vitatta meg a testület. A felfokozott hangulat oka az volt, hogy egy korábbi napirendnél az MSZP-frakció Tatabánya első polgármesterének kívánt emléket állítani.

Bencsik János polgármester a kommunista diktatúra emblematikus vezetőjének nevezte Andó Gyurka Ferencet, és elmondta, hivatali ideje alatt épült az első, szögesdróttal körbevett rabtábor, ahol politikai elítélteket dolgoztattak Tatabánya-Újváros építkezéseinél, valamint a síkvölgyi bányaüzemben. Az indítványt az MSZP-frakció visszavonta.

A Magyar Gárdáról szóló előterjesztés vitájában a fideszes Bencsik János szélsőségesnek nevezte az MSZP-s Lukács Zoltánt, aki ülés élő televíziós közvetítésében mondta el, hogy ezt emberileg nem tudja elviselni, ugyanis családjából származásuk miatt jó néhány embert kivégeztek azok, akikkel a Magyar Gárda gondolatközösséget vállal.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását