2020. október 21. - Orsolya

Haladéktalanul fizesse ki a pedagógus pótlékokat a szeged-csanádi egyház

Elfogadhatatlan, hogy a hátrányos helyzetű településeken tanító pedagógusok törvényesen járó pótlékait tizenegy éve visszatartja a Szeged-Csanádi egyházmegye és ennek okát sem hajlandó megmagyarázni. A Párbeszéd azonnali vizsgálatot és az elmaradt pótlékok haladéktalan kifizetését követeli a Kiss-Rigó László megyéspüspök vezette egyházmegyétől.
2017. augusztus 11. péntek 15:10 - HírExtra

A hátrányos helyzetű gyermekeket oktató pedagógusok munkája rendkív​ü​l fontos​, ​ezért a fenntartónak kötelessége minden áron biztosítani, hogy rendesen megkapják a nekik járó illetményeket. Az egyháznak semmi oka nem volt visszatartani a kötelező pótlékokat, s az a bíróság előtti érvelés, amely szerint a rendeletben rosszul volt feltüntetve a település típusa nevetséges és elfogadhatatlan - írja a Párbeszéd közleményében.

A Párbeszéd követeli, hogy visszamenőleg minden pedagógus pótlékát haladéktalanul fizessék ki és garantálják azt, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyesmi. A Párbeszéd régóta hangsúlyozza, hogy meg kell becsülni végre a pedagógusokat, kiváltképp azokat, akik a legnehezebb sorsú gyermekek oktatásáért felelnek. A Párbeszéd​ ezt Mindenki számít! programjában is garantálja, kiemelt pedagógus-bérpótlék​ot fog adni a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben dolgozó tanároknak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását