2024. május 5. - Györgyi

Semjén levele a biztosítótársaságokhoz

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) levelet küldött hét biztosító társaság vezetőjének, amelyben arról ad tájékoztatást, hogy a párt a társadalmi szolidaritáson alapuló nemzeti kockázatközösség híve, és kormányra kerülése esetén visszaállítják ezt a rend
2007. augusztus 30. csütörtök 13:28 - Hírextra
A kereszténydemokrata pártelnök azt mondta, azon hét biztosító társaság anyavállalatának vezetőjének címezte a levelet, amelyek a közelmúltban részt vettek a társadalombiztosítási reformról szóló kormányzati egyeztetésen. Az ellenzéki politikus a társaságokat nem nevezte meg.

Semjén Zsolt kifejtette: a levélben egyértelműen leszögezte, hogy a KDNP kormányra kerülése esetén haladéktalanul "orvosolja" a jelenlegi kabinet intézkedései nyomán keletkezett károkat.
Mint mondta, minden törvényes eszközzel meg fogják próbálni megakadályozni a szolidaritási alapú társadalombiztosítás "szétszedését". Semjén Zsolt hozzátette: így foglalt állást a közelmúltban Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke is.

A politikus úgy vélte, a generációk életét meghatározó változásról nem dönthet a kormányfő, a gazdasági miniszter, a befektetésben szerepet vállaló néhány ember, csak a magyar társadalom egésze. Hozzátette: ennek ellenére az ügyben nem zajlott le társadalmi és érdemi szakmai vita.
Semjén Zsolt közölte: a levelet baráti gesztusnak szánja a KDNP, amely "figyelemfelhívással kívánja megóvni ezeket a társaságokat az orgazda szereptől". A pártelnök úgy vélte, a magyar kormány félretájékoztatta ezeket a cégeket.

A kereszténydemokrata képviselő kitért arra, hogy a mai napig nem kapott választ a miniszterelnöktől arra a kérdésére, ki fogja megfizetni a befektetők profitját? Megjegyezte: az állam ezt nem tudja kifizetni, hiszen nincs pénze, így az emberek lesznek azok, akik - a szolgáltatás mellett - kénytelenek lesznek ezt megtenni.

Nagy Kálmán, a KDNP országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra: a KDNP bojkottra szólít fel azokkal a biztosítókkal szemben, akik részt kívánnak venni a társadalombiztosítás átalakításában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását