2024. április 29. - Péter

A Fidesz továbbra is bojkottálja Gyurcsányt

A Fidesz-frakció az új Országgyűlés megalakulásáig folytatja a kormányfő bojkottálását a törvényhozásban - közölte Navracsics Tibor, a legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetője egy lapinterjúban.
2007. augusztus 30. csütörtök 11:08 - Hírextra
"Erkölcsi és politikai értelemben nincs más út mindaddig, amíg sor nem kerül a mandátumok megújítására" - fogalmazott az ellenzéki politikus a Figyelő című hetilap legfrissebb számában megjelent interjúban. Navracsics Tibor szerint mindennek oka az, hogy a jelenlegi ciklus hazugságban fogant, Gyurcsány Ferenc és pártja politikai hazugságok sorozatával nyerte meg a választásokat.

"Mindegy, kinek a győzelmét hozza a következő választás, az már biztos, hogy politikai hazugságokra választási kampányt építeni többé nem lehet" - tette hozzá.

A lap kérdésére Navracsics Tibor leszögezte, nem készül arra, hogy miniszterelnök-jelölt legyen, bár elismerte, hogy gondolt már erre a lehetőségre. Ugyanakkor hangot adott azon véleményének, hogy ha a következő választáson hasonló arányban nyerne a Fidesz, mint amilyen arányban az idei francia elnök- és törvényhozási választásokon diadalmaskodott Nicolas Sarkozy és pártja, az UMP, akkor elképzelhetőnek tartana olyan gesztust, hogy felkészült baloldali szakpolitikusokat vonjanak be a kormányba.

A Fidesz 2006 őszén, a miniszterelnök elhíresült öszödi beszédének nyilvánosságra kerülését követően döntött úgy, hogy frakciója Gyurcsány Ferenc minden előre bejelentett felszólalásakor elhagyja a parlamenti üléstermet. A Fidesz akciójához csatlakozott a KDNP is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását