2024. május 17. - Paszkál

9 tonna ponty kerül a Balatonba

Rendkívüli és nyilvános haltelepítésre készül a Balatoni Halászati Zrt. a jövő hét közepén. A telepítés a horgászturizmust szolgálja, így 9 tonnányi "horogérett" (30 centiméternél hosszabb)pontyot költöztetnek a Balatonba - nyilatkozta Kiss György Károly
2007. augusztus 30. csütörtök 20:37 - Hírextra
A cégvezető a panaszokra reagálva kifejtette, nem a hal volt kevesebb idén nyáron a Balatonban, hanem a hosszan tartó meleg, vagyis a klimatikus viszonyok miatt csökkent a horgászok fogási eredménye. A halak ugyanis a hűvösebb, mélyebb vizek felé húzódtak. Ezért nem kívánnak a szokásosnál több halat telepíteni a tóba, hanem előre hozzák az őszi telepítések időpontját, hogy annak kedvező hatásaiból a nyári utószezon nyaralóvendégei is részesülhessenek még - tette hozzá a vezérigazgató.

A haltelepítések mennyiségével és minőségével kapcsolatos kételyeket szeretné eloszlatni a társaság azzal, hogy a sajtó és az érdeklődők számára is követhetővé teszi a jövő szerdán, csütörtökön és pénteken, az összesen kilenc helyen történő pontytelepítést. Ezek pontos helyszínéről az akció előtt egy nappal ad tájékoztatást a cég a honlapján - tudta meg az MTI Kiss György Károlytól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását