2024. május 19. - Ivó, Milán

Díszdokotorrá avatták, majd otthagyta kéznyomát is

Díszdoktorrá avatták szerdán José Carrerast a Pécsi Tudományegyetemen. A világsztár az egyetem rektorától Gábriel Róberttől vehette át a díszoklevelet és a professzori talárt. A világhírű tenor aki egykor Domingoval és Pavarottival együtt énekelt Pécsett
2007. augusztus 29. szerda 18:05 - Hírextra
José Carreras a doktorráavatás utáni sajtótéjkoztatón elmondta: szerdán délután együtt próbál a Pécsi Filharmónikusokkal. A koncerten ugyanis majd együtt szerepelnek. A világsztár a közeljövőben újabb operában szeretne szerepelni, de hogy melyikben egyelőre még nem mondta el.

José Carreras magánrepülőjével kedden este megérkezett Pécsre. A világhírű tenor különleges biztonsági intézkedések között szállt le a pogányi reptéren. Rendőri felvezetéssel és testőreivel együtt azonnal autóba ült és a szálláshelyére a belvárosba hajtott.

A sztár friss gyümölcsöt, kávét, teát, vízforralót, energiaitalt és illatmentes virágot kért a szobájába. Azt kérte továbbá, hogy a hálójában teljes legyen a sötétség, hogy nyugodtan tudjon aludni.

Augusztus 30-i koncert előtt a világhírű művész bejárja Pécset és környékét. A világhírű tenor, Sabina Puertolas fiatal szopráncsillaggal lép fel augusztus 30-án a pécsi Expo Centerben.

José Carreras pécsi programjában a népszerű operaáriák mellett, spanyol és nápolyi dalok is felcsendülnek. Az est címe - "Mediterrán est", ami egybecseng a város szlogenjével, miszerint "Pécs a mediterrán hangulatok városa".

Napjaink egyik legkeresettebb tenoristája, Placido Domingo 2003-as felfedezettjével ad koncertet Pécsett. Sabina Puertolas még soha nem járt Magyarországon korábban. A koncertet José Carreras unokaöccse, José Giménez Carreras dirigálja majd. Az esten közreműködnek a Pannon Filharmonikusok és pécsi kötődésű énekesek.

A világsztár 6800 néző előtt tartja meg a koncertet az Expo Center Pécs kiállítási és rendezvényközpontban augusztus 30-án.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását