2024. május 2. - Zsigmond

Veszélyben Évia szigete

Rosszabbodott a helyzet Évia szigetén, miután a lángok hétfő éjszaka megközelítettek egy települést, a terület középső részén. A hegyvidéki körzetből 300 embert kellett kimenekíteni. A hétfőn útnak indult magyar tűzoltók a tervek szerint délután érnek az
2007. augusztus 28. kedd 12:24 - Hírextra
Évia szigetén eddig négy, a Peloponnészoszi-félszigeten 59 ember vesztette életét az erdőtüzekben. Évián az elmúlt egy napban rosszabbodott a helyzet, a félszigeten viszont egyelőre újabb települést nem fenyegetnek a lángok.

Az athéni magyar nagykövetségen a Független Hírügynökségnek azt mondták, magyarok az ország egyik részén sem kerültek bajba a csütörtök óta tartó tűzvészekben. Hétfőn felvették a kapcsolatot egy magyar nővel, aki a Peloponnészoszi-félszigeten lakik azon a Zaharo nevű településen, ahol több épület is porig égett. A nő elmondta, szerencséjük volt, mert a tűz megállt a kertjükben, így nem esett bajuk.

Évia szigetére vannak szervezett magyar utak, de csak az északi részre és nem a tűz fenyegette középső és déli körzetekbe - tájékoztatott a magyar külképviselet.

A magyar nagykövetség felhívta a figyelmet arra, hogy az országban rendkívüli állapot van, ami azt jelenti, hogy a polgári védelmet, a tűzoltóságot és a katonaságot magasabb készültségi fokozatba helyezték, az ötös skálán jelenleg a négyesbe. Athén nincs veszélyben, a fővárostól 40 kilométerre lévő repülőtér is zavartalanul működik.

Az athéni magyar külképviselet arra kéri a Görögországban nyaraló magyarokat, ha erdőtűz üt ki a közelükben, kövessék a helyi hatóságok utasításait és vegyék fel a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel, ahol 24 órás, folyamatos ügyelet van. A Görögországba indulóknak azt tanácsolják, hogy közvetlenül az indulás előtt hívják fel utazási irodájukat vagy görög szállásukat, hogy biztonságos-e a környék. Arról is érdeklődjenek, hogy volt-e a közelben már eloltott tűz és ha igen, akkor vannak-e lezárt utak, működik-e a víz- és áramellátás.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását