2024. május 17. - Paszkál

Állatkerti és természetvédelmi csúcstalálkozó

Jelentős mértékben befolyásolhatja a világ valamennyi állatkertjének tevékenységét és a veszélyeztetett fajok védelmét az Állatkertek és Akváriumok Világszövetségének (WAZA) Budapesten zajló csúcstalálkozója, amelynek házigazdája a Fővárosi Állat- és Növé
2007. augusztus 28. kedd 17:17 - Hírextra
A hétfőn kezdődött négynapos konferencián a világ 34 országából összesen 210 résztvevő, állatkerti és fajmegőrzési szakemberek vesznek részt.

Az állatkert közleményéből kiderül, hogy a találkozón elfogadják a kétéltűek védelme érdekében életre hívott Kétéltű Bárka elnevezésű program részleteit, amelynek keretében a 2008-as esztendő a Béka éve lesz. A program védnökségét David Attenborough vállalta el.

A program jelentőségét az adja, hogy valamennyi élőlénycsoport közül a kétéltűek fennmaradását fenyegeti a legtöbb veszély, így a szakemberek világszerte "kétéltű krízisről" beszélnek. Az elkövetkező években az állatkertek természetvédelmi erőfeszítései között világszerte kiemelt helyen szerepel majd a kétéltűek, és ezen belül a békák védelme.

A veszélyeztetett fajok megmentése érdekében az Állatkertek és Akváriumok Világszövetsége irányításával 182 fajról vezetnek nemzetközi törzskönyvet, és a világszervezet tagságába tartozó intézmények összesen 810 faj esetében tartanak fenn nemzetközi szinten összehangolt fajmegmentő tenyészprogramot. Számos állatfaj, köztük az európai bölény, az ázsiai vadló kifejezetten ennek a tevékenységnek köszönheti fennmaradását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását