2024. május 5. - Györgyi

MSZP: Elég a mellébeszélésből!

Az MSZP frakció nyilatkozata: Ma tiszta vizet öntöttek a pohárba. A Magyar Gárda eskütételén az alapítók arra sem vették a fáradságot, hogy leplezzék: félkatonai különítményüket politikai célokra szánják.
2007. augusztus 25. szombat 18:47 - Hírextra
Jól ismert közönségük politikai jelszavakat kiabált, a pulpitusról politikai szónoklatok hangzottak el. Az alapítók elmondták: a fekete gárda (mint tudjuk lőgyakorlatokkal) „a rendszerváltás végrehajtására” készül, és egy még szélesebb katonai szervezet „gerince” kíván lenni.

Az eddiginél világosabbá vált a Fidesz szerepe is. Miközben szóvivőjük kínos kísérleteket tett arra, hogy mondjon is és nem is mondjon valamit, a Fidesz parlamenti képviselője személyesen üdvözölte a különítményeseket. Ez példátlan, semmivel nem menthető, egyértelmű politikai színvallás, amelyre a Fidesz frakciója többé nem válaszolhat mellébeszéléssel.

Mivel tovább nem lehet tagadni, hogy a félkatonai szervezet politikai bábáskodással, parlamenti politikusok áldásával, politikai célok érdekében alakult, a közélet felelős szereplőinak nyíltan kell állást foglalniuk. A szocialista frakció ezért bizalommal várja, hogy haladéktalanul megszólalnak annak a három történelmi egyháznak a vezetői, amelyiknek egy-egy képviselője részt vállalt a teljes szertartásban.

Bíznak abban is, hogy a köztársasági elnök úr is kinézett hivatala ablakán.

Lendvai Ildikó
Az MSZP frakcióvezetője
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását