2024. május 23. - Dezső

MDF: Először a belső ügyeket kell rendezni

Az MDF-nek először saját belső ügyeit kell rendezni, utána érdemes tárgyalni a frakcióba való belépésről - mondta Gyenesi István az MTI-nek azt követően, hogy Herényi Károly bejelentette: az MDF lemondott a frakcióalakításról.
2009. május 13. szerda 12:25 - HírExtra
"A labda most az MDF frakción belül van, nekik kell saját magukat olyan mértékben kondicionálni, hogy az alkalmas legyen arra, hogy egy kis segítséggel működőképes legyen az MDF országgyűlési képviselőcsoportja" - fogalmazott Gyenesi István szerdán az MTI érdeklődésére.

Úgy vélte, az MDF-en belüli helyzetnek "komoly stabilitást kell mutatni", hiszen annak semmi értelme, hogy létrejön egy megegyezés a képviselőcsoportba való belépésről, s utána egy, két ember kiugrik.

Hozzátette: ha születik is megegyezés a frakcióba való belépéséről, ez akkor is egy technikai frakció lehet, hiszen nem a hagyományos frakció belső kötelezettségekkel működne. Mint mondta, legutóbb hétfőn beszéltek erről az ügyről, ám arról nem volt szó, hogy az egyeztetések mikor folytatódnak.

Közölte: személy szerint sajnálná, ha az MDF nem tudna frakciót alakítani, hiszen e csoportosulás hiányozna a parlamentből.

Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András törölték magukat az MDF soraiból - írta Herényi Károly elnökhelyettes a párt országos választmánya tagjainak küldött levelében, amelyet szerdán az MTI-hez is eljuttattak. A levél szerint a választmány május 9-i, csaknem 90 százalékos többséggel hozott, egyértelmű kötelezése ellenére sem jelent meg, vagy adott pozitív nyilatkozatot Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András a május 11-i frakcióalakításról.

Ezáltal az MDF az egykori fideszes képviselők csatlakozásával együtt sem tudta megalakítani parlamenti frakcióját. Az MDF Alapszabálya egyértelműen fogalmaz: az illető politikusok magukat törölték az MDF tagjai sorából, "s ezzel elváltak útjaink" - írta a levélben Herényi Károly.

Ezt követően Herényi Károly szerdán közölte: az MDF lemondott a frakcióalakításról, mert ahhoz a feltételek nem adottak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását