2024. május 5. - Györgyi

Felsőoktatás: megkapták a diákok a kedvezményes bérletet

A felsőoktatásban tanulók kilencven százalékos kedvezménnyel válthatnak bérletet a lakóhely és a tanintézet között szeptember 1-től - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) pénteken az MTI-vel.
2007. augusztus 24. péntek 19:35 - Hírextra
A kedvezményt biztosító törvény szeptember 1-jén lép hatályba, így a szeptember havi kedvezményes bérletek a hónap első napjától válthatók meg a MÁV-START Zrt., a GySEV Zrt. és a Volán társaságok pénztáraiban - olvasható a közleményben.

Megjegyezték, a szeptember havi bérletek elővételben történő megváltására nincs lehetőség, szeptember 1-je előtt kizárólag 67,5 százalékos bérletek kiadására van lehetőség.

A tárca azt javasolja a hallgatóknak, hogy szeptemberi bérletüket a hónap első napján vásárolják meg, mivel a kedvezményes hallgatói bérlet és a tanulóbérlet ára közötti különbözet megtérítésére nincs lehetőség.

A gazdasági minisztérium közölte: az általános és középiskolások számára a szeptemberi bérletek a megszokotthoz hasonlóan augusztus 27-től október 5-ig érvényesek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását