2024. május 2. - Zsigmond

Életveszélyes kecskeméti kémények

Évek óta életveszélyes körülmények között élnek több kecskeméti társasház lakói az elavult gázkészülékek és kémények miatt. Erre egy lépcsőházban kifüggesztett felszólító levélben a helyi fűtéstechnikai cég hívta fel a figyelmüket, akik a kémények ellenőr
2007. augusztus 17. péntek 20:36 - Hírextra
A javítási munkákra az idei fűtési szezon kezdetéig kaptak haladékot a lakók. Azt mondják: váratlanul érte őket a felszólítás, mert a kéményseprők tavasszal, a szokásos éves ellenőrzés után nem jelztek komolyabb problémákat.A lakók a kémények négyévente esedékes szigorúbb műszaki ellenőrzése után - amit szintén kéményseprők végeztek - kapták a felszólító levelet. Az egyik lakó azt mondta: már jött hozzájuk árajánlat vállalkozóktól, akik lakásonként átlagosan 100 ezer forintért tennék rendbe a kéményeket.

A helyi fűtéstechnikai társaságnál azt állítják: évek óta folyamatosan jelzik a lakóknak, hogy elavult a kéményük, és ez életveszélyes. A tulajdonosok azonban semmit sem tettek eddig, ezért a szigorú felszólítás. Az éves ellenőrzést végző kéményseprő szóban biztos, hogy figyelmeztette a lakókat - mondta a Független hírügynökséget Panda György, a Filantrop Kht. kecskeméti kirendeltség vezetője.

Az életveszélyes kémények javítását, az elavult gázkészülékek cseréjét a társaság szerint a lakóknak kell fizetni. Ha ezt nem teszik meg, kikapcsolhatják otthonaikban a gázt. Egyelőre nem tudni, pontosan hány házban hány veszélyes kémény van Kecskeméten, ennek felmérése még tart. A következő hetekben lehet, hogy újabb lakóközösségek kapnak majd ugyanilyen felszólítást.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását