2024. május 14. - Bonifác

Csempészett üzemanyagért az autót is elvszik a vámosok

Ellenőrzik a teherautók, mezőgazdasági- és munkagépeket üzemanyagát a vámosok Borsod megyében keddtől egy héten keresztül - tudta meg a Független Hírügynökség Horváth Tivadartól, a Miskolci Fővámhivatal parancsnok-helyettesétől. A levett mintákat még a he
2007. augusztus 14. kedd 18:16 - Hírextra
Szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tartanak a vámosok a héten Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A teherautók, mezőgazdasági és a munkagépek üzemanyagát ellenőrzik.
Azért ezeket a járműveket, mert a vámosok szerint ezeknél a legvalószínűbb, hogy esetleg csempészetből származó üzemanyagot használnak.

A levett mintákat egy mobil laboratóriumban a helyszínen bevizsgálják. Az üzemanyag kéntartalmát és sűrűségét ellenőrzik. Eltérés esetén a mintát a vám és pénzügyőrség központi laboratóriumába küldik további vizsgálatokra. Akit rajtakapnak, hogy csempészett üzemanyaggal közlekedik, a jövedéki törvény alapján akár több százezer forintra is büntethetnek. Nagyobb mennyiség esetén pedig a csempészett üzemanyagot használó sofőr autóját is lefoglalhatják. Abban az esetben pedig ha pedig mindent rendben találnak a leszívott üzemanyagot visszaöntik a tartályba. Az ellenőrzés 10 percig tart. Délutánig 13 teherautót ellenőriztek a vámosok Borsod megyében. Egyiküknél sem találtak szabálytalanságot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását