2024. június 17. - Laura, Alida

Ballagunk és vizsgázunk

Ma a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgákkal megkezdődnek a tavaszi érettségi vizsgák, az emelt és középszintű írásbeliken összesen 582 diák ad számot középiskolai tanulmányai alatt szerzett tudásáról.
2007. május 4. péntek 08:43 - Hírextra
Ez lesz a hatodik olyan vizsgaidőszak, amely a kétszintű érettségi vizsga szabályai szerint zajlik. Az oktatási tárca közlése szerint a péntek reggel nyolc órakor kezdődő vizsgákon horvát nyelvből középszinten 14-en, emelt szinten 36-an, németből középszinten 106-an, emelt szinten 338-an vizsgáznak. Középszinten vizsgáznak román nyelvből 46-an, szerb nyelvből 29-en, szlovák nyelvből 11-en és szlovén nyelvből 2-en.

A vizsgák a hagyományoknak megfelelően, a ballagásokat követően hétfőn reggel nyolc órakor a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak. Magyarból középszinten 92 826 diák, matematikából 11 nyelven összesen 92 864 tanuló vizsgázik majd. Emelt szinten magyarból 4302-en, matematikából 4163 tanuló tesz érettségit.

A felkészülés során a tárca közlése szerint a minisztérium számos olyan intézkedést tett, amely a vizsgák minél zavartalanabb, zökkenőmentesebb és szakszerűbb lebonyolítását szolgálta. A vizsgák megszervezése a 2005 őszén bevezetett, és azóta eredményesen működő szakmai és biztonsági szabályok mentén zökkenőmentesen folyt - olvasható a tárca tájékoztatójában.

A tételek a tavalyi évhez hasonlóan a körzetközponti jegyzőktől kerülnek ki az iskolákba. A jegyzőknél az iskolaigazgatók múlt héten már megtekintették a lepecsételt borítékok felbontása nélkül, hogy elegendő számú tétel van-e és a megfelelő tárgyakból. A korábbi tapasztalatok figyelembe vételével finomították a vizsgaszabályzatot. A módosítás pontosította az egyes eljárások részleteit, csökkentette az adminisztrációt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását