2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ahmadinezsád súlyosan megszegte a vallási értékeket

Átölelte régi tanárnőjét és kezet csókolt neki egy nyilvános rendezvényen Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök, megszegve ezzel az iszlám köztársaságban uralkodó szokásokat.
2007. május 2. szerda 18:09 - Hírextra
Iránban tilos férfinak és nőnek nyilvánosan megérintenie egymást, az Iráni Iszlám Köztársaság fennállásának 18 éve alatt nem volt rá példa, hogy államférfi ilyet tett volna. Az eset egy pedagógusnapi ünnepségen történt, amelyet a televízió is közvetített. Az 50 esztendős államfő mások mellett kitüntetést adott át 70 éves egykori tanárnőjének is.

Egy szemtanú beszámolója szerint a hölgy annyira megindult azon, hogy viszontlátja tanítványát, aki ilyen sokra vitte, hogy nem is hagyott más lehetőséget az elnöknek, mint hogy megölelje őt. A kézcsókról készült kép minden újságban megjelent, a szerdai konzervatív sajtó pedig élesen bírálta az 50 éves Ahmadinezsád "illetlen magatartását".

"Az ilyenfajta illetlenségnek végül olyan súlyos következményei lehetnek, mint a vallási értékek megsértése" - írta a Hezbollah napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását