2024. május 3. - Tímea, Irma

Schwartzer család megmentheti az OPNI-t

Amennyiben előkerül az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) alapító okirata, meghiúsulhat a Kincstári Vagyoni Igazgatóság azon szándéka, hogy a 15 milliárd forintot érő épületet értékesítsék - áll a lapban.
2007. április 30. hétfő 10:59 - Hírextra
A legenda szerint ugyanis a Schwartzer család úgy ajándékozta az államnak a Lipótmezőt, hogy annak legalább 200 évig a pszichiátriai betegek gyógyulását kell szolgálnia.Az ajándékozás óta még csak 140 év telt el, az OPNI bezárását pedig úgy tűnik nem lehet megakadályozni.

Az ügyben Bárándy György ügyvéd kutatja az adatokat, egyelőre nem sok sikerrel. A család egyik része állítja, hogy létezik ez az irat, a földhivatalban azonban egy 1840-es bejegyzés arról szól, hogy a jogosult a Fővárosi Tanács Végrehajtó Bizottságának rendezési és építési osztálya. 167 évvel ezelőtt azonban még nem volt Fővárosi Tanács - az adatokat tehát meghamisíthatták.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását