2024. április 27. - Zita

Izrael szerint a szírek a föld alól támadnának

Szíria a legnagyobb titokban jelentős föld alatti bázist épített ki, ahonnan ballisztikus rakétákat lőhet ki Izraelre - adta hírül hétfői számában a Jediót Ahronót című izraeli lap. A komplexum - amelynek pontos helyét az újság nem adta meg - harminc vasb
2007. április 30. hétfő 17:39 - Hírextra
Mint azt a Jediót Ahronót megjegyezte, egy esetleges szíriai-izraeli fegyveres konfliktusban a zsidó államnak jelentős légi fölénye lenne, Damaszkusz ezért növelte jelentősen ballisztikusrakéta-arzenálját. A lap úgy tudja, Szíria 200 Scud-B, 60 Scud-C és ismeretlen számú Scud-D típusú rakétával rendelkezik.

Ez utóbbi fegyvernek, amelyből Észak-Koreától vásárolt az arab ország, s többet közülük vegyi robbanófejjel szerelt föl, 700 kilométer a hatótávolsága,. A Jediót Ahronót szerint Szíria ezen kívül mintegy száz C-802 típusú - kínai gyártmányú - rakétát vett Irántól.

A tavaly nyári libanoni háborúban egy ilyen típusú fegyverrel rongálta meg a Hezbollah libanoni síita szervezet az izraeli haditengerészet egyik hajóját a Földközi-tengeren.

Márciusban az izraeli kormány és a hadsereg illetékesei bizalmasan közölték, aggódnak amiatt, hogy Szíria "korlátozott háborúra" készül Izrael ellen. Mint elmondták, az arab ország földalatti erődrendszert épített ki Izraellel közös határán, s összesen több ezer közepes és nagy hatótávolságú rakétát telepített oda.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását