2024. május 30. - Janka, Zsanett

Holnaptól gyógyszerárcsökkenés

348 gyógyszer ára csökken május 1-étől, köztük magas vérnyomást szabályozó, szív és érrendszeri betegségek, csontritkulás, valamint pszichiátriai betegségek kezelésére való, illetve vércukorszintet csökkentő orvosságoké.
2007. április 30. hétfő 18:43 - Hírextra
A gyógyszerek termelői ára átlagosan 295 forinttal, illetve valamivel több, mint 8 százalékkal csökken, legnagyobb mértékben -30 százalék felett- néhány gyomorsavcsökkentő, illetve csontritkulás kezelésére szolgáló medicináé. Összesen 155 orvosság termelői ára csökken 5 %-kal vagy annál kevesebbel, 11-é pedig 30 százaléknál nagyobb mértékben.

A régi és az új termelői ár között összegében a legnagyobb - 2000 forint feletti - különbség elsősorban különböző pszichiátriai betegségek, valamint szintén csontritkulás és gyomorsavtúltengés elleni orvosságoknál van.

61 készítmény esetében az árkülönbség 10 forint, vagy annál kevesebb.

A gyógyszerek árát a gyártók, illetve forgalmazók csökkentik. Az egészségügyi tárca közleménye leszögezi, hogy az árcsökkenés az egészségügyi reform részeként elfogadott új gyógyszer-gazdaságossági törvénynek köszönhető, mert erős versenyre kényszeríti a gyártókat.

A jogszabály értelmében, a többi között, a forgalmazók, melyeknek a forgalmukkal arányos befizetési kötelezettségük van kedvezményt kaphatnak, ha a társadalombiztosítási támogatásban részesülő gyógyszereik termelői árát csökkentik, és vállalják, hogy azokat legalább három évig azon az áron forgalmazzák.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását