2024. május 14. - Bonifác

Fidesz: "A gazdag meggyógyul, a szegény pedig meghal"

A Fidesz szerint a több-biztosítós rendszer következménye az lehet, hogy a "gazdag meggyógyul, a szegény pedig meghal". Pelczné Gáll Ildikó, a legnagyobb ellenzéki párt alelnöke hétfői tájékoztatóján elmondta, hogy az új modell bevezetésével az egészségüg
2007. április 30. hétfő 16:59 - Hírextra
Az alelnök több külföldi példát említett, ahol már bevezették a több-biztosítós rendszert. Elmondása szerint még a 90-es évek elején az akkori Csehszlovákiában álltak át a modellre, de ezt Csehország és Szlovákia azóta is nyögi, mert a verseny következtében nem történt minőségi változás, ráadásul több biztosító is egyszerűen eltűnt a befizetett pénzzel. Pelczné Gáll Ildikó példaként említette még Németországot, ahol a rendszer bevezetésével a működési költségek, így a járulékok is emelkedtek, illetve Svájcot, amely épp most akar visszatérni az egybiztosítós modellre.

A politikus említett egy 2004-es OECD felmérést, amely szerint nem tudnak olyan országot, ahol bevált volna a több-biztosítós modell. Ezen kívül egy EU-tanulmány is kimondta már , hogy az állami biztosító működési költsége a legkisebb és az teremti meg leginkább az esélyegyenlőséget - tette hozzá.

Pelczné Gáll Ildikó kiemelte, hogy jelenleg az egészségügyet fejleszteni kell, de nem a modellváltás a reform kulcsa. Hiszen semmi nem indokolja a több-biztosítós rendszerre való átállást. Ez egy törpepárt véleménye - fogalmazott a politikus - és a Fidesz bízik benne, hogy a lovasberényi megbeszélésen - ahol eldől, hogy lesz-e több biztosító - a kormány a józan eszére hallgat és nem fogadja el.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2007. május 1. 16:48
Orbán korábban azt mondta, hogy az egészségügyben nem kell semmit változtatni, csak több pénz kell.
Ma már mást mondanak: kell a reform, csak nem így.
Holnap majd megint mást mondanak.
Pelczné sem mond semmit, üres duma, demagógia.
thurvj97
2007. április 30. 18:02
P-né úgy csinál,mint a vak. Most is így van. A szegény meghal,a gazdag megveszi az egészségét. Kérdezze mega Fidesz a kisembert, ha nem fizet mire számíthat? Igaza van a kormánynak,bele kell nyúlni ebbe a darázsfészekbe. A Fidesz pedig a populizmusával elmegy a sóhivatalba! A tükör néha nem árt a doktor uraknak sem!Millió példát lehet mesélni arról,mit fizetnek (ünk) a betegek illegálisan! Kényszerből! Egyébiránt, az pedig örök igazság, hogy a gazdag sem kerüli el a sorsát.Csak később jön a kaszás!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását