2024. április 29. - Péter

Edelény: visszarakják a töltésmagasításokat

Homokzsákokkal igyekeznek visszazárni azokat a töltésmagasításokat, ahol átbukik a Bódva áradata a Borsod megyei Szendrőben és Edelényben.
2010. június 7. hétfő 10:50 - HírExtra
A két településen a folyó töltésére épített úgynevezett nyúlgátat több helyen megbontotta a rendkívüli áradás, emiatt hatalmas területek, utcák, házak kerültek víz alá. Hétfőre a folyó vízszintje apadt már annyit, hogy meg tudják közelíteni az érintett gátszakaszokat, és megpróbálják visszazárni azokat.
A Borsod megyei Szendrőben eddig tizenkét ház dőlt össze, további hét épület különösen veszélyeztetett. A település északi oldalán, a Szalonna felé eső területen részben lezárták már a töltésmagasításon keletkezett szakadásokat, a fennmaradó szakaszt pedig, ahol még mindig átbukik a víz, szintén megpróbálják homokzsákokkal megfékezni - mondta Szaniszló János, a település független polgármestere.

Megkezdik a szivattyúzást is, elsősorban azokon a helyeken, ahol már valamennyire visszahúzódott az ár - tette hozzá. Szendrőben összedőlt egy híd is, így az egyik településrész megközelíthetetlenné vált. Emiatt gerendákból ácsolnak egy kisebb hidat, hogy legalább gyalogosan át lehessen kelni.
Edelényben is megpróbálják visszazárni az ideiglenes védműveken keletkezett szakadásokat, homokzsákokkal torlaszolják majd el a víz útját a kis vasúti hídnál, illetve a kastély felőli oldalon. Az utcákból lassan húzódik vissza a víz, három nagyteljesítményű szivattyút helyeznek üzembe, hogy megkezdjék az elöntött területeken a kárelhárítási munkálatokat - közölte Molnár Oszkár, a város független polgármestere.

Mint mondta, vasárnap estig tucatnyi ház dőlt össze, számos ingatlan veszélyeztetett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását