2024. április 28. - Valéria

Érezik a válság hatását

A társadalom egyre nagyobb része érzi úgy, hogy a gazdasági válság hatása már beleszól a saját anyagi helyzetébe is - derül ki a Forsense legújabb felméréséből. A közvélemény-kutató intézet december 2. és 12. között ezer embert kérdezett meg a témában. Az
2008. december 20. szombat 07:55 - Hírextra
Egyre többen tudnak róla, és egyre többen érzik magukat érintettnek a válságban - mondta az InfoRádiónak Tóth Zsolt, a Forsense Piackutató és Stratégiai Tanácsadó Intézet igazgatója a cég legfrissebb közvélemény-kutatása kapcsán.

Az összes válaszoló 75 százaléka érdeklődik a válság iránt, negyedüket kiemelten érdekli a dolog, ők általában fővárosi, diplomás, 35-54 éves emberek, akik magasabb státusúak. Az ellenzéki szavazók bevallásuk szerint jobban érzékelik a válság hatását, mint a kormánypártiak, és ők a pesszimistábbak is.

Tovább nőtt azok aránya, akik azzal számolnak, hogy a következő hónapokban személyes életükre is hatással lesz a válság. A közvetlen, jelentős hatással számolók aránya ugyanis októberben még csak 15 százalék, novemberben 25 százalék volt, decemberben pedig már 2 százalékra emelkedett.

Egyre többen gondolják, hogy a válság akár több évre is elhúzódhat. Ez a szám októberben 50 százalék körül volt, novemberben a válaszolók kétharmada, most pedig szinte mindenki. Általában mindenki pesszimista, a saját sorsukat tekintve viszont kicsit optimistábbak az emberek, mint az ország sorsával kapcsolatban.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását