2024. május 13. - Szervác, Imola

Felsőoktatási mentorok kerestetnek

A következő tanévre is várják a szociálisan hátrányos helyzetű hallgatókat segítő felsőoktatási mentorok jelentkezését az ország összes felsőoktatási intézményébe - közölte a programot koordináló Feketén Fehéren az Integrációért Országos Felsőoktatási Men
2007. április 25. szerda 11:04 - Hírextra
A mentorprogram keretében áprilisban kezdik meg a mentorok toborzását a következő tanévre, az ország összes felsőfokú intézményében. Azokat a felsőfokú intézményben tanuló, felsőbb évfolyamos hallgatók jelentkezését várják, akik segítenék az egyetemre vagy főiskolára frissen bekerülő gólyák mentorálását. A mentorok az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) ösztöndíjában részesülnek, amelynek összege havi tízezer forint.

Az Országos Felsőoktatási Mentorhálózat a Mentorprogram keretében az ország összes olyan felsőoktatási intézményében működik, ahová vettek fel szociálisan hátrányos helyzetű fiatalt. A programot az OKM hívta életre 2005-ben. A felsőoktatásba kerülőket egy, a programba jelentkező, felsőbb évfolyamos hallgató segíti, ugyanazon karról, vagy szakról.

A mentorált már a nyár folyamán megismerkedik a mentorával, aki felkészíti őt az egyetemi és főiskolai lét várható eseményeire, nehézségeire. Bemutatja az oktatási intézményt, és amennyiben szükséges - hiszen sokan más, kisebb településről kerülnek be az egyetemi/főiskolai városba - annak szűkebb-tágabb környezetét is.

Már a kezdetektől segítséget nyújt az egyetemi és főiskolai lét olyan formális-adminisztratív mindennapi teendőiben, mint a kollégiumi ügyintézés, az első beiratkozás, az órák, szemináriumok felvétele, a jegyzetek beszerzése, a szociális támogatások igénylése. Az idei tanévben a felsőfokú intézmények közel 95 százalékában működik a hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú tanulmányait segítő mentorhálózat, a programban 280 mentorált és 132 mentor-ösztöndíjas hallgató vesz részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását